Kot prvo, vam na Sloveniki ponujamo sliko Marije na stolu, nepodpisanega, bržkone slovenskega avtorja iz devetnajstega stoletja. Slika je ena tisočerih kopij slovite Rafaelove slike Marija na stolu iz leta 1518, ki je razstavljena v galeriji Palatina v palači Pitti v Florenci.


RAFFAELLO Sanzio, rojen leta 1483 v Urbinu, umrl leta 1520 v Rimu
Madonna della Sedia (tudi Seggiola), 1514, olje na lesu, premer 71 cm

Originalna oljna slika na platnu, velikosti 60 x 70 cm je bila nekoč last frančiškanov v Kamniku, kjer je bila verjetno sestavni del procesijske bandere, saj je bila neuokvirjena in precej uničena.  Sliko  so frančiškani ob koncu prve svetovne vojne  prodali, ker je bila umazana in zbledela. Odtlej je v zasebni zbirki.

Po skrbnem čiščenju je bila slika skenirana na izjemno natančnem skenerju ter digitalno restavrirana. Pri restavriranju smo ji poskusili  vrniti sijaj in moč barv, kakršnega je verjetno imela ob nastanku. V pomoč nam je bilo predvsem digitalno gradivo Rafaelove slike, ki je bila slikarju pred dobrim stoletjem vzornica.

Restavrirano podobo v digitalnem zapisu bomo odtisnili na slikarsko platno s pigmentnimi barvami, ki so izredno obstojne in z leti ne zbledijo. Odtis na platnu je prevlečen z zaščitnim lakom v svilnatem sijaju. Slike lahko naročite v treh izvedbah:

  • Samo kot dokončano in lakirano platno v tulcu, ki ga boste dali napeti na podokvir in okviriti sami v svoji bližini, da bi se tako izognili dragi poštnini
  • Na podokvir napeto platno
  • Okvirjena in dokončana slika

Sliko je možno naročiti v dveh velikostih: 60×70, enako veliko kot izvirnik, ter povečano na velikost 85×100, ker pri tej velikosti slika doseže svoj najboljši učinek.

Odločili smo se, da bomo ponudili tudi dva povečana izreza. Enega z obrazom malega Jezuščka 30×30 in drugega z objemom Marijinega in Jezuščkovega obraza 30×30.